Traiteur Steve schenkt kerstmaaltijden aan gezinnen die het moeilijk hebben

Bestuurslid van Open VLD Gistel Nele Degrieck en haar man traiteur Steve uit de Zomerloosstraat schenken veertig maaltijden weg voor twaalf kansengezinnen in Gistel. De lekkere gerechten worden woensdagavond geleverd, zodat de inwoners op donderdag kunnen genieten van een feestelijke maaltijd. “Waarom zouden we het goede doel niét steunen? Iedereen verdient een mooie kerst.”

Steve Vervaecke is al zeven jaar actief als traiteur. Hij deelt bijvoorbeeld dagschotels uit aan alleenstaanden of mensen met een beperking in Wenduine en Blankenberge. Maar dit keer pakt hij uit met een mooie actie. Samen met zijn partner Nele Degrieck en haar bedrijf Smart Food Deals worden twaalf Gistelse gezinnen in de watten gelegd. De gezinnen, die het financieel moeilijk hebben, werden door het Sociaal Huis van Gistel geselecteerd en krijgen een heerlijke maaltijd als traktatie.

“We hebben mooie geschenkdozen versierd met daarin lekkere tomatensoep, kalkoen met champignonsaus, perziken en peren, Belgische kroketten en als dessert een heerlijke ijstaart”, vertellen Steve en Nele. “Elke maaltijd heeft de waarde van zowat 20 euro per persoon, maar daar is het ons echt niet om te doen. We willen gewoon de inwoners steunen in deze moeilijke tijden. Waarom ook niet, iedereen verdient een mooi kerstfeest. Een kleine moeite dat veel mensen een duwtje geeft. Het is de eerste keer dat we met kerst zo’n actie ondernemen. Maar het gebeurt wel vaker dat we ingrediënten of dagschotels op overschot weggeven aan minderbedeelden, om zo voedselverspilling tegen te gaan en mensen te helpen.”

Foto: Michel Vincke, Gauthier Defreyne, Nele Degrieck & Steve Vervaecke

heb jij ook nieuws?

Laat het ons zo snel mogelijk weten en wij bekijken of we een nieuwsbericht kunnen plaatsen.

Wenst u deel uit te maken van de grootste politieke partij in Gistel?

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in Gistel ? 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze laatste updates via mail.

U bent succesvol ingeschreven.