Gistel plaatst extra AED toestellen

Het Rode Kruis Vlaanderen heeft Gistel het label “Hartveilige gemeente” toegekend. De doelstelling van een “hartveilige gemeente” is om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om te kunnen reanimeren en te leren reanimeren. Jaarlijks komt het Rode Kruis Vlaanderen een gratis opleiding geven aan het personeel van Gistel.

De stad Gistel voorziet nu ook extra Automatische Externe Defibrillator (AED) toestellen. In 2012 werd het eerste AED toestel geplaatst aan de ingang van de Zomerloos. Op vraag van de jeugdraad wordt een toestel voorzien aan de ingang van de BKO. Dit zal ervoor zorgen dat er sneller gereageerd kan worden vanuit het Torp, KEG en BKO.

Ook op ons containerpark, waar jaarlijks 40.000 bezoekers langskomen en die pal in de industriezone ligt waar een groot aantal mensen tewerkgesteld zijn, zal het plaatsen van een toestel een aanzienlijke meerwaarde bieden.

Een AED is een toestel dat gebruikt wordt tijdens de reanimatie om, indien nodig, met behulp van elektrische impulsen het hart terug op te starten. In België zijn er jaarlijks zo’n 10.000 hartstilstanden. Dit zijn er bijna 28 per dag! Slechts 5 tot 10% van deze groep overleeft het.

Het is van levensbelang dat een slachtoffer met een hartstilstand nog voor de komst van de hulpdiensten al geholpen wordt. Snelle reanimatie en defibrillatie (binnen de 2 minuten) doet de overlevingskansen van het slachtoffer stijgen tot meer dan 60%.Met deze nieuwe toevoegingen zet Gistel een verdere stap in het creëren van een veiligere gemeenschap voor iedereen.

Bron foto: Peter Maenhoudt – Krant van West-Vlaanderen

heb jij ook nieuws?

Laat het ons zo snel mogelijk weten en wij bekijken of we een nieuwsbericht kunnen plaatsen.

Wenst u deel uit te maken van de grootste politieke partij in Gistel?

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in Gistel ? 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze laatste updates via mail.

U bent succesvol ingeschreven.