Nieuw sportmateriaal voor sporthal Zomerloos

Sporters in sporthal Zomerloos hebben er talloze herinneringen aan: de Zweedse banken waar gymnasten op balanceren, de klimtouwen waaraan atleten de nok van de hal bereiken en kleuters mee van mat naar mat slingeren, de pingpongtafels door schragen gedragen. Deze iconische sportuitrusting is al in gebruik sinds 1970 en heeft vele generaties atleten gediend.

Het stadsbestuur van Gistel erkent echter dat het tijd is om deze geliefde maar verouderde sportbenodigdheden te vernieuwen. In een poging om de faciliteiten up-to-date te houden en te voldoen aan de huidige normen voor sportveiligheid en -prestaties, heeft het stadsbestuur geïnvesteerd in de aankoop van nieuwe sportmaterialen.

De nieuwe aankopen omvatten:

  • 4 pingpongtafels die de oude, door schragen gedragen tafels vervangen, en zorgen vooreen soepeler en professioneler spel.
  • Een valmat zal extra veiligheid bieden voor gymnasten en andere atleten tijdens huntraining.
  • 2 mattenkarren zullen helpen bij het efficiënt verplaatsen en opbergen van matten.
  • 2 volleybalpalen zullen een steviger en veiliger net ophangen voor volleybalspellen.
  • Een klimtouwinstallatie met 6 klimtouwen en swingtops.
  • 5 turnbanken die de oude Zweedse banken vervangen en gymnasten een stabiel en veiligplatform bieden om op te balanceren.
  • Een plafondhijsunit voor ringen, trapeze of schommelplank. Deze zal een breed scala aangymnastiekoefeningen mogelijk maken en de veelzijdigheid van de hal vergroten.

Met deze nieuwe aankopen streeft het stadsbestuur van Gistel ernaar om de sportfaciliteiten in sporthal Zomerloos te verbeteren en ervoor te zorgen dat ze blijven voldoen aan de behoeften en verwachtingen van de sporters in de stad. Het is een investering in de gezondheid, het welzijn en de sportieve ambities van de inwoners van Gistel.

Foto: Wim Gevaert, Wim Aernoudt, Gauthier Defreyne, Ann Bentein, Michel Vincke, Klaas Staelens & Geert Deschacht

heb jij ook nieuws?

Laat het ons zo snel mogelijk weten en wij bekijken of we een nieuwsbericht kunnen plaatsen.

Wenst u deel uit te maken van de grootste politieke partij in Gistel?

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in Gistel ? 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze laatste updates via mail.

U bent succesvol ingeschreven.