Eerste spadesteek Dr. Egide Defeverpark

Op dinsdag 23 april mocht burgemeester Gauthier Defreyne de spreekwoordelijke eerste spadesteek voor de inrichtingswerken in het Dokter Egide Defeverpark op zich nemen.

Het Dokter Egide Defeverpark in Gistel, vernoemd naar wijlen dokter Egide Defever, is een groene oase voor de inwoners van Gistel. Op 8 augustus 2021 werd het park officieel geopend door het stadsbestuur in samenwerking met de Gistelse verenigingen en de Gistelse parkraad.

Het park is toegankelijk voor alle Gistelnaars en biedt een prachtige wandelervaring langs schitterende bomen en twee bunkers. De villa Les Sophoras, die ooit deel uitmaakte van het park, is in 2020 gesloopt. Ereburger juffrouw Marie-Hélène Defever, zus van wijlen dokter Egide Defever, schonk een bedrag van € 516.625 voor de herinrichting van het park.

Grondwerken Declercq uit Meulebeke is ondertussen gestart met de inrichtingswerken in het dokter Egide Defeverpark en omgeving. Er zullen 2 wandel- en fietspaden worden aangelegd. Langs de Ellestraat wordt het trottoir breder gemaakt en er komen extra parkeerplaatsen bij het Sint-Godelievecollege. Dit park is een waardevolle toevoeging aan de stad Gistel en een eerbetoon aan de nagedachtenis van dokter Egide Defever.

Foto: Ann Bentein, Geert Deschacht, Wim Gevaert, Gauthier Defreyne

heb jij ook nieuws?

Laat het ons zo snel mogelijk weten en wij bekijken of we een nieuwsbericht kunnen plaatsen.

Wenst u deel uit te maken van de grootste politieke partij in Gistel?

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in Gistel ? 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze laatste updates via mail.

U bent succesvol ingeschreven.