Dag van de mantelzorg

Het Lokaal Dienstencentrum de Zonnewijzer organiseerde een speciaal evenement ter ere van Dag van de Mantelzorg. Ze boden hun mantelzorgers een “#dahadikeffenodig-moment” aan, als onderdeel van een campagne geïnitieerd door het Vlaams Expertisepunt Mantelzorg. Deze campagne roept op om meer zorg te dragen voor de mantelzorgers.

Als onderdeel van deze viering organiseerde het Lokaal Dienstencentrum een “Madeliefjesontbijt” op dinsdag 25 juni van 8.30 tot 10 uur. Met dit evenement zetten ze de mantelzorgers in de bloemetjes en geven ze hen de nodige erkenning voor hun onvermoeibare inzet.Het mantelzorgnetwerk, dat al 25 jaar bestaat, gebruikt het madeliefje als symbool voor de mantelzorger. Een madeliefje is klein en eenvoudig, maar sterk. Het groeit overal en staat nooit alleen. Het is zonnig, fris en niet stuk te krijgen. Madeliefjes komen altijd terug, ze zijn doorbloeiers. Dit zijn allemaal bijzondere eigenschappen die ook helemaal van toepassing zijn op de 227 mantelzorgers in Gistel.

Dit evenement is een prachtige manier om de mantelzorgers te eren en te erkennen voor hun onvermoeibare inzet en toewijding. Het is een kans om hen te laten weten dat hun werk wordt gewaardeerd en dat ze niet alleen zijn in hun inspanningen. Het is een moment om te zeggen: “#dahadikeffenodig”.

Foto: Wim Gevaert & Gauthier Defreyne

heb jij ook nieuws?

Laat het ons zo snel mogelijk weten en wij bekijken of we een nieuwsbericht kunnen plaatsen.

Wenst u deel uit te maken van de grootste politieke partij in Gistel?

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in Gistel ? 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze laatste updates via mail.

U bent succesvol ingeschreven.