Bedrijfsbelasting werd afgeschaft

De bedrijfsbelasting werd afgeschaft en het toepassingsgebied verleggen we naar bedrijfsvestigingen met een bedrijfsoppervlakte die groter is dan 1.000 m². Hierdoor zullen meer dan duizend Gistelse bedrijven geen gemeentelijke bedrijfsbelasting meer betalen.

Grote bedrijfsvestigingen (zoals op het industrieterrein Konijnenbos) genieten in grote mate van de gemeentelijke dienstverlening. De locatie van grote bedrijfsvestigingen op het grondgebied heeft tot gevolg dat er meer gebruik wordt gemaakt van de gemeentelijke infrastructuur. Hoe groter het bedrijf, hoe meer het van de gemeentelijke dienstverlening geniet.

De weilanden en cultuurgronden van land- en tuinbouwbedrijven worden niet belast. De grote oppervlakten grond die zij bewerken hebben een lager rendement per vierkante meter. We houden hierbij rekening met de realisatie van de economisch leefbare (rendabele) exploitatie. De geschatte mindere ontvangst voor de gemeente bedraagt €84.000.

“Meer dan 1000 Gistelse zelfstandigen in hoofd- en bijberoep betalen geen bedrijfsbelasting meer” zegt Gauthier Defreyne

heb jij ook nieuws?

Laat het ons zo snel mogelijk weten en wij bekijken of we een nieuwsbericht kunnen plaatsen.

Wenst u deel uit te maken van de grootste politieke partij in Gistel?

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in Gistel ? 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze laatste updates via mail.

U bent succesvol ingeschreven.